Annemarie Elkhuizen

Groepsleerkracht IKC Binnenstebuiten

“Ik krijg alle ruimte om autonoom te zijn, om mijn eigen inbreng te geven”

“Ik ben al heel lang leerkracht en heb in verschillende organisaties gewerkt. Nu ben ik alweer een hele tijd groepsleerkracht bij een van de Wonderwijsscholen, in groep 6. Wat mij aanspreekt is de autonomie die ik hier heb. Ik krijg de ruimte om vanuit mijn ervaring als professional een kind te volgen en lessen vorm te geven. Natuurlijk zijn er leer- en einddoelen die vastliggen. Maar binnen dat kader is heel veel mogelijk en mag ik keuzes maken.”

“Geen achterkamerpolitiek, geen eilandjes; gewoon open en eerlijk met elkaar omgaan. Dat vind ik fijn, dat voelt veilig”

“Vertrouwen; dat is wat ik zo belangrijk vind en binnen Wonderwijs ervaar. We worden allemaal betrokken bij wat er speelt. Een voorbeeld: we zijn een traject gestart van heterogene naar homogene groepen. Kies je voor combinatieklassen of afzonderlijke groepen? We hebben veel erover gesproken en uiteindelijk gestemd. Het was een fijn en transparant traject. Er was geen achterkamerpolitiek, er waren geen eilandjes, alles verliep in vertrouwen. Dit is een omgeving waarin je veilig en vrij je mening kunt geven en gehoord wordt.”

“Je wordt heel warm ontvangen. Maar het gaat ook om ‘hoe houd je het zo lang en goed mogelijk vol?”

“Ik hou van de mix tussen jong en oud. Er wordt goed nagedacht over de instroom van nieuwe leerkrachten. Het ontvangst is warm, maar er is ook oog voor de manier waarop je het zo lang en goed mogelijk volhoudt. Er wordt met je meegedacht.”

 

Terug naar collega's aan het woord
“Hier worden mijn talenten gewaardeerd en beloond”
Nicky Janssen Adjunct directeur De Elstar

Ik voelde vanaf het eerste moment dat op deze plek mijn talenten gewaardeerd werden. Ik stond eerst als leerkracht voor de klas, maar al snel kreeg ik de kans geboden om dat te combineren met een rol als onderbouwcoördinator.

lees het verhaal van Nicky
“Alles heel goed geregeld bij de invalpool”
Menno Goedhart Invalpool

Ik zit al 37 jaar in het onderwijs. Tot 2021 was ik meester op de Esdoorn. Vorig jaar werd me gevraagd om invalleerkracht te worden. Ik heb daar ‘ja’ tegen gezegd en daar heb ik geen minuut spijt van gehad. Ik werk graag voor Wonderwijs. Het is niet zonder reden dat ik hier altijd ben blijven hangen.

lees het verhaal van Menno
“Ik krijg alle ruimte om mijn eigen inbreng te geven”
Annemarie Elkhuizen, groepsleerkracht IKC Binnenstebuiten

Ik ben al heel lang leerkracht en heb in verschillende organisaties gewerkt. Nu ben ik alweer een hele tijd groepsleerkracht bij een van de Wonderwijsscholen, in groep 6. Wat mij aanspreekt is de autonomie die ik hier heb. Ik krijg de ruimte om vanuit mijn ervaring als professional een kind te volgen en lessen vorm te geven.

lees het verhaal van Annemarie